top of page

BIJ DE BUREN #10

4+

Met Bij de buren laat luxemburg al tien jaar (!!) kinderen en hun gezinnen proeven van theater. Het participatieproject Bij de buren is voor velen hun eerste kennismaking met theater. Met een koffer vol grote prentenboeken gaan twee duo's acteurs op stap. Zij vertellen en spelen een voorstelling in de huiskamers van onze buren in Antwerpen Noord en Borgerhout en bij gezinnen in Antwerpen Kiel en Antwerpen Luchtbal.

Tijdens de paasvakantie is iedereen welkom voor Bij de buren op de picknick op verschillende pleinen in Antwerpen. Smeer je boterhammen en kom ze opeten aan onze kleurig gedekte tafels. En geniet van onze theatervoorstellingen en de kortfilms van het Jeugdfilmfestival.

Tekst: Leonore Klein (Henri) en Laïla Koubaa (Azizi) - Prenten: Saul Bass (Henri) - Mattias De Leeuw (Azizi) - Tekstbewerking: Enver Husičić (Henri) en Kirsten Mariën (Azizi) - Regie: Arlette Van Overvelt - Spel: Dorien De Clippel & Adrian Sack (Henri), Nyira Hens & Mourad Baaiz (Azizi) - Kostuums en attributen: Joke Van de Casteele - Foto: Philippe Smet - Techniek Bij de buren op de picknick: Jesse Frans en Danny Muboti - Met dank aan Gottmer en Book Island.

In samenwerking met Rataplan, co Nova, cc Luchtbal, Europees Jeugdfilmfestival Vlaanderen, Antwerpse cultuur- en ontmoetingscentra en jeugddiensten, buurtscholen en organisaties die werken met kansengroepen.

Met steun van de Vlaamse overheid, Stad Antwerpen en District Borgerhout.

SPEELDE

In 2015 maken we opnieuw twee theatervoorstellingen gebaseerd op een prentenboek. De nieuwe titels zijn:

 

Henri gaat naar Parijs

Henri woont in een huisje in een dorp. Het is een fijn huis in een fijn dorp. Maar Henri droomt van Parijs. Daar zijn veel meer huizen en bomen en bussen en parken. Op een dag vertrekt Henri. Maar weet hij de weg wel? Zal Henri Parijs bereiken? En zal hij er zich thuis voelen?

 

Azizi en de kleine blauwe vogel

In het land van de Halve Maan zorgen de strenge heersers Toer en Ditta vooral heel goed voor zichzelf. Ze wonen in een prachtig paleis, schrokken en schransen de hele dag door en laten de anderen maar werken. Ze sluiten alle blauwe vogels op in een grote kooi. Maar op een dag ontsnapt er een blauw vogeltje en vliegt naar het huis van Azizi …

Video: Beeldstorm.be

Foto's: Philippe Smet

Van 9 tot en met 20 maart kwamen klasjes en ouders naar de lanceervoorstellingen in OC Nova, OC Luchtbal en Rataplan.

Tussen 22 maart en 4 april 2015 speelden we in diverse huiskamers.

Van 8 tot en met 17 april trokken we met Bij de buren op de picknick langs 8 Antwerpse pleinen.

Naar aanleiding van deze tiende editie van Bij de buren maakten Stijn en Liesbeth Grupping in opdracht van luxemburg een mooi beeldverslag. Een blik in de huiskamers waar we onze voorstellingen speelden, een impressie van de diversiteit van het publiek en vooral een prachtige weergave van hun reacties.

10 JAAR BIJ DE BUREN

BIJ DE BUREN BLIJFT DUREN: VERTELKOFFERS

bottom of page