top of page

luxemburg, toneel voor kinderen en andere nieuwsgierigen

 

Toneelgezelschap luxemburg maakt theater voor een jong en divers publiek: van dichtbij of verder, van kind tot (veel) ouder, van rasechte toneelbeesten tot volstrekte nieuwkomers in theaterland. We gaan bewust op zoek naar dit ‘totaalpubliek’. We spelen binnen én buiten de theaterzaal, tot in alle uithoeken van Vlaanderen.

       

luxemburg is ook een gezelschap voor diverse makers. Jong theatervolk en doorgewinterde creatievelingen uit andere disciplines vinden bij ons een springplank naar het jeugdtheater.

       

Geïnspireerd door de stad en de wereld en gedreven door nieuwsgierigheid betrekken we actief nieuwe toeschouwers en makers. Communiceren doen we voortdurend, het contact is direct: we dagen hen uit en doen zin krijgen in meer.

Op 30 juni 2016 heeft minister van cultuur Sven Gatz beslist dat toneelgezelschap luxemburg geen werkingssubsidies zal ontvangen voor de periode 2017-2021. Dit ondanks een positief advies van de commissie.
Het is een beslissing die hard aankomt. We hebben de afgelopen 19 jaar met veel liefde en plezier jeugdtheater gemaakt en we hadden daar graag nog heel wat jaren aan toegevoegd. Maar zonder structurele subsidies is dat helaas niet mogelijk.

Vanaf 1 januari 2017 ontvangt toneelgezelschap luxemburg geen structurele werkingssubsidies meer van de Vlaamse overheid. We hebben die subsidies nodig. Zonder middelen kunnen we geen toneel voor kinderen en andere nieuwsgierigen maken. Bijvoorbeeld in een boomhut, op een vlot in de Westhoek, in talloze huiskamers van allochtone of kansarme gezinnen, in Vlaamse cultuurcentra, op pleintjes in de buurt...

Midden december namen we afscheid van ons publiek met een herneming van Koud Vuur

AFSCHEID
afscheid
bottom of page