top of page

KOUD VUUR

8+

Wat weet jij over de wetten van het theater?
Jacob kent er niet veel van, maar wil er àlles over leren. Hij gaat in de leer bij Gradus, een oude toneelmeester. Die kent de geheimen van het theater als geen ander. Hij heeft honderden toneelstukken gezien, kent het verhaal achter elk decorstuk en heeft voor ieder effect een truc.

Gradus wijdt Jacob in, in het leven achter de schermen. Zo ontdekt Jacob dat je een acteur geen succes, maar merde wenst. En dat fluiten op het toneel levensgevaarlijk is. Dat elke knevel een snor is, maar niet elke snor een knevel. En dat er op het podium altijd een lichtje moet blijven branden. Ook ’s nachts!

Terwijl Jacob de kneepjes van het vak leert, ontrolt zich - tussen kostuums en rekwisieten, ergens tussen droom en werkelijkheid - de tragedie tussen prinses Laila en haar geliefde Demian.

 


Koud Vuur is een voorstelling over de magie van het theater, waar niets is wat het lijkt en waar alles kan. Met Jonas Leemans (Zingaburia, 4Hoog), Filip Jordens (Hommage à Brel, Toneelhuis, Bad van Marie) en Joep Conjaerts (luxemburg, Theatergroep Fien).
 

 

Tekst: Peer Wittenbols, Regie: Arlette Van Overvelt, Spel: Joep Conjaerts, Jonas Leemans en Filip Jordens, Muziek: Joep Conjaerts, Vorm: Saskia Louwaard, Techniek: Piet van Deun. In samenwerking met CC De Kern en met dank aan Froe Froe, Sigi Claes/Antwerps Scherm CentrumHETPALEIS, Filmhuis Klappei, Opera Ballet Vlaanderen, Chris Van Goethem en Laika. Foto: Stef Stessel.

SPEELDE

Foto's: Stef Stessel

Reacties na de première.

Als makers willen we dat onze voorstellingen voor zich spreken. We willen het publiek laten zien, maar ook laten voelen en ervaren wat we te vertellen hebben. Daarom kiezen we in onze educatieve werking resoluut voor inspiratiemappen. Inspiratiemappen zijn mappen waarin we verschillende handvaten aanreiken aan de leerkrachten om zelf met thematieken uit de voorstelling aan de slag te gaan.

De inspiratiemap bij Koud Vuur werd samengesteld door Femke Bauwens.

INSPIRATIEMAP

Koud Vuur ging in première op 20 februari 2016 in CC De Kern, Wilrijk. Er volgde een tournee met school- en familievoorstellingen in Sint-Gillis-Waas, Heusden-Zolder, Borgerhout en Brasschaat.

Op 15, 17 en 18 december 2016 hernam Toneelgezelschap luxemburg Koud Vuur in de Betty Braemzaal van de! Kunsthumaniora en nam hiermee - na 19,5 jaar - afscheid van haar publiek

Video: Beeldstorm.be

bottom of page