top of page

BIJ DE BUREN #11

4+

Met Bij de buren laat luxemburg kinderen en hun gezinnen proeven van theater. Het participatieproject Bij de buren is voor velen hun eerste kennismaking met theater. Met een koffer vol grote prentenboeken gaan twee duo's acteurs op stap. Zij vertellen en spelen een voorstelling in de huiskamers van onze buren in Antwerpen Noord en Borgerhout en bij gezinnen in Antwerpen Kiel en Antwerpen Luchtbal.

 

Tijdens de paasvakantie is iedereen welkom voor Bij de buren op de picknick op verschillende pleinen in Antwerpen. Met een groot boek op schoot gaat het publiek mee op avontuur. 

Tekst: Ross Collins (Beer), Eef Rombaut (Schaap) - Prenten: Ross Collins (Beer), Emma Thyssen (Schaap) - Tekstbewerking: Tijmen Govaerts (Beer), Anna Carlier (Schaap) - Regie en dramaturgie: Arlette Van Overvelt - Spel: Célia Fechas & Rashif El Kaoui (Beer), Aminata Demba & Adrian Sack (Schaap) - Kostuums en attributen: Joke Van de Casteele - Foto: Tom Cornille - Techniek Bij de buren op de picknick: Jesse Frans en Danny Muboti - Met dank aan Gottmer en Lannoo.

 

In samenwerking met Rataplan, CO Nova, CO Luchtbal. Bij de buren op de picknick ook in samenwerking met Het Jeugdfilmfestival, Antwerpse cultuur- en ontmoetingscentra en jeugddiensten, buurtscholen en organisaties die werken met kansengroepen.

Met steun van de Vlaamse overheid, Stad Antwerpen en District Borgerhout.

SPEELDE

Foto's: Tom Cornille 

Van 29 februari tot en met 11 maart 2016 kwamen klasjes met ouders naar de lanceervoorstellingen in OC Nova, OC Luchtbal en Rataplan.

 

Tussen 13 en 26 maart 2016 speelden we met Bij de buren thuis in Antwerpse huiskamers (via de deelnemende scholen en verenigingen).

 

Van 30 maart tot en met 8 april 2016 trokken we met Bij de buren op de picknick

naar 8 verschillende Antwerpse pleinen (Antwerpen Kiel, Borgerhout, Antwerpen Luchtbal, Deurne, Antwerpen Noord, Merksem, Hoboken, Berendrecht).

De verhalen van 2016:

 

Er zit een beer op mijn stoel

Muis heeft één stoel. Een fijne stoel. Maar er is een probleem: op die stoel zit een beer. Een  grote beer, die niet van plan is weg te gaan. Wat Muis ook roept of doet, de beer blijft lekker zitten…

 

Schaap zoekt groen

Schaap is verhuisd naar een appartement in de stad en hij mist zijn groene wei. Hij gaat bij zijn nieuwe buren op zoek naar een beetje groen. Kunnen zij hem helpen?

Video: Beeldstorm

bottom of page