top of page

BIJ DE BUREN #12

4+

Met Bij de buren laten we kinderen en hun gezinnen proeven van theater. Het participatieproject Bij de buren is voor velen hun eerste kennismaking met theater. Met een koffer vol grote prentenboeken gaan twee duo's acteurs op stap. Zij vertellen en spelen een voorstelling in huiskamers in Antwerpen Noord en Borgerhout en bij gezinnen in Antwerpen Kiel, Wilrijk, Hoboken. De acteurs wekken de prenten tot leven en met een groot boek op schoot gaat het publiek mee op avontuur!

Tekst: Isabel Minhós Martins (Tot hier) - Prenten: Marie-Louise Fitzpatrick (Mijn tak), Bernardo P. Carvalho (Tot hier) - Tekstbewerking: Enver Husicic (Tot hier) Hanne Torfs (Mijn tak) - Regie en dramaturgie: Arlette Van Overvelt - Spel: Dorien De Clippel en Vincent Van Meenen, Julia Ghysels en Tiemen Van Haver - Kostuums en attributen: Joke Van de Casteele - Liedjes: Fien Van der Aa (Tot hier) en Hanne Torfs (Mijn tak) - Foto: Philippe Smet. In samenwerking met Rataplan en CO Nova, buurtscholen en organisaties die werken met kansengroepen. Met steun van Stad Antwerpen en District Borgerhout.

SPEELT

Foto's: Philippe Smet

Van 3 tot en met 17 maart 2017 komen klassen met ouders naar de lanceervoorstellingen in OC Nova en Rataplan.

 

Tussen 19 maart en 2 april 2017 spelen we met Bij de buren thuis in Antwerpse huiskamers (via de deelnemende scholen en verenigingen).

 

In 2017 organiseren we geen Bij de buren op de picknick.

In 2017 organiseren we voor de 12de keer Bij de buren, samen met CO Nova en Rataplan. Net zoals andere jaren vertrekken we voor onze voorstellingen van twee leuke prentenboeken. Dit jaar zijn dat:

 

Mijn tak! 

Mama uil en haar drie kleine uiltjes leven vredig op hun fijne, grote tak. Tot de familie vleermuis daar ook komt wonen. Wacht eens even! Wiens tak is dit nu eigenlijk? Kunnen twee families die zo verschillend zijn, wel naast elkaar leven?

 

Tot hier en niet verder!

De generaal is de baas van dit boek. Hij heeft besloten dan hij de held is van dit verhaal. En hij heeft een plan. Als de rechterbladzijde leeg blijft, kan hij op elk moment het verhaal binnenstappen en écht de hoofdrol spelen. Dus geeft de generaal een bevel: “tot hier en niet verder!”. De mensen verzamelen zich voor de grens. Het wordt steeds drukker op de linkerbladzijde. Wat nu?

Video: Beeldstorm.be

BIJ DE BUREN BLIJFT DUREN: VERTELKOFFERS

bottom of page