top of page

BIJ DE BUREN #4

4+

Bij de buren is het participatieproject van toneelgezelschap luxemburg. Elk jaar presenteren we binnen dit project twee nieuwe voorstellingen. In 2009 organiseerden we de vierde editie van Bij de buren. 

 

Twee duo's acteurs gingen op stap met een koffer vol prentenboeken. Zij vertelden en speelden een voorstelling in de huiskamers van onze buren in Antwerpen Noord en Borgerhout. Tijdens de paasvakantie was iedereen welkom voor Bij de buren op de picknick op verschillende pleinen in Antwerpen. Met een groot boek op schoot ging het publiek mee op avontuur.

Tekst: Mo Willems (Duif), Mathilde Stein (Kindereter) - Prenten: Mo Willems (Duif), Mies van Hout (Kindereter) - Tekstbewerking: Riet Muylaert (Duif), Joep Conjaerts (Kindereter- Regie: Arlette Van Overvelt - Spel: Marianne Loots en Frederik Meulyzer (Duif), Vanessa Broes en Filip Jordens (Anton) - Kostuums en attributen: Joke Van de Casteele - Foto: Dagmar Blommaert - Met dank aan: Gottmer en Lemniscaat. 

Voor Bij de buren werkt luxemburg samen met Rataplan vzw en buurtscholen. Voor Bij de buren op de picknick werken we samen met Het Jeugdfilmfestival. In 2009 ook met de jeugddiensten van Antwerpen, Borgerhout, Deurne en Hoboken.

SPEELDE

Foto's: Dagmar Blommaert

Bij de buren #4 (2009) speelde in maart en april 2009 lanceervoorstellingen in Rataplan en huiskamervoorstellingen in Borgerhout en Antwerpen Noord. Tijdens de paasvakantie (april 2009) nodigden we iedereen uit op de Antwerpse pleintjes voor Bij de buren op de picknick.

Stuur die duif op tijd naar bed!

Stuur die duif op tijd naar bed! Maar dat is niet zo makkelijk als het lijkt.
Wat als je niet moe bent? Of zin hebt in een feestje? Of weet dat het maar 12 uur ‘s middags is (in China). Of je wilt nog wat vragen? Volg deze duif en val vooral niet in slaap!


De kindereter

Je denkt dat het avontuur je goedgezind is maar wat blijkt? Je ontvoerder is een kindereter en geen stoere rover zoals je gehoopt had. Dag wilde avonturen en woest rovershol. Gekidnapt worden door een kindereter, hoeveel pech kan je hebben?

picknick
bottom of page