top of page

BIJ DE BUREN #5

4+

Bij de buren is het participatieproject van toneelgezelschap luxemburg. Elk jaar presenteren we binnen dit project twee nieuwe voorstellingen. In 2010 organiseerden we de vijfde editie van Bij de buren. 

 

Twee duo's acteurs gingen op stap met een koffer vol prentenboeken. Zij vertelden en speelden een voorstelling in de huiskamers van onze buren in Antwerpen Noord en Borgerhout. Tijdens de paasvakantie was iedereen welkom voor Bij de buren op de picknick op verschillende pleinen in Antwerpen. Met een groot boek op schoot ging het publiek mee op avontuur.

Tekst en prenten: Mo Willems (Duif), Ole Könnecke (Anton) - Tekstbewerking: Sam Wauters (Duif), Evelien Verhegge (Anton) - Regie: Arlette Van Overvelt - Spel: Marianne Loots en Sam Wauters (Duif), Vanessa Broes en Filip Jordens (Anton) - Kostuums en attributen: Joke Van de Casteele - Foto: Dagmar Blommaert - Techniek Bij de buren op de picknick: Christophe Van Craenenbroek - Met dank aan: Gottmer en Davidsfonds. 

Voor Bij de buren werkt luxemburg samen met Rataplan vzw en buurtscholen. Voor Bij de buren op de picknick werken we samen met Het Jeugdfilmfestival. In 2010 ook met de jeugddiensten van Borgerhout en Hoboken, Casa Louisa, CC De Kern, OC Nova, 't Werkhuys, OC Het Oude Badhuis/Park Spoor Noord en CC Ekeren.

Bij de buren werd in 2010 gerealiseerd met de steun van de Vlaamse overheid, de provincie Antwerpen en het Postfonds voor Alfabetisering, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Bij de buren op de picknick kreeg ook steun van de districten Borgerhout en Antwerpen.

SPEELDE

Foto's: Dagmar Blommaert 

Bij de buren #5 (2010) speelde van 11 tot 17 maart 2010 lanceervoorstellingen in Rataplan. Van 20 maart tot 4 april 2010 speelde Bij de buren thuis in verschillende huiskamers. Tijdens de paasvakantie (april 2010) nodigden we iedereen uit op de Antwerpse pleintjes voor Bij de buren op de picknick.

Laat die duif niet achter het stuur! 
De buschauffeur neemt een pauze en vraagt om goed op zijn bus te passen: “… Wat er ook gebeurt, laat die duif niet achter het stuur”. De duif droomt ervan met de bus te rijden. Met zijn priemende oogjes, mooie beloftes en gezeur probeert hij zijn zin te krijgen. Zou jij hem laten rijden?

Anton kan toveren 
Anton heeft een toverhoed. Een echte. Nu kan Anton dus toveren. En wie het niet gelooft, die zal nog versteld staan. Anton is namelijk heel goed in het wegtoveren van dingen. En mensen....!

bottom of page