top of page

BIJ DE BUREN #6

4+

Bij de buren is het participatieproject van toneelgezelschap luxemburg. Elk jaar presenteren we binnen dit project twee nieuwe voorstellingen. In 2011 organiseerden we de zesde editie van Bij de buren. 

 

Twee duo's acteurs gingen op stap met een koffer vol prentenboeken. Zij vertelden en speelden een voorstelling in de huiskamers van onze buren in Antwerpen Noord en Borgerhout. Tijdens de paasvakantie was iedereen welkom voor Bij de buren op de picknick op verschillende pleinen in Antwerpen. Met een groot boek op schoot ging het publiek mee op avontuur.

Tekst en prenten: Wouter van Reek - Tekstbewerking: Leen Verheyen (Het diepste gat), Joep Conjaerts (Nachtpannenkoeken) - Regie: Arlette Van Overvelt - Spel: Charlene Schmeltz en Geert Dehertefelt (Het diepste gat), Joep Conjaerts en Nadia Abdelouafi (Nachtpannenkoeken) - Kostuums en attributen: Joke Van de Casteele - Foto: Dagmar Blommaert - Techniek Bij de buren op de picknick: Christophe Van Craenenbroek en Danny Muboti - Met dank aan: Wouter van Reek en Uitgeverij Leopold. 

Bij de buren: i.s.m. buurtscholen en Rataplan.
Bij de buren op de picknick: i.s.m. het Europees Jeugdfilmfestival Vlaanderen, jeugddienst Borgerhout en Hoboken/Casa Louisa, OC Oude Badhuis/Park Spoor Noord, CC Deurne, CC Luchtbal, OC Nova/CC De Kern

Bij de buren werd in 2011 gerealiseerd met de steun van de Vlaamse overheid en de stad Antwerpen.

SPEELDE

Foto's: Dagmar Blommaert 

Bij de buren #6 (2011) speelde van 18 tot 23 maart 2011 lanceervoorstellingen in Rataplan. Van 26 maart tot 10 april 2011 speelde Bij de buren thuis in verschillende huiskamers. Tijdens de paasvakantie (april 2011) nodigden we iedereen uit op de Antwerpse pleintjes voor Bij de buren op de picknick.

Keepvogel. Het diepste gat. 
Keepvogel heeft zin om iets te ontdekken. Het liefst iets heel bijzonders. Hij graaft een gat. Eerst vindt hij niks. Maar hij graaft steeds verder. Hij graaft zo diep als hij kan en dan nog wat dieper. En nog wat.

Keepvogel. Nachtpannenkoeken. 
Het is nacht. Keepvogel ligt wakker. Eigenlijk best saai om zo lang stil te liggen. Dan kan hij beter iets leuks gaan doen. Pannenkoeken bakken bijvoorbeeld. Terwijl Keepvogel alvast beslag maakt, nodigt Tungsten een paar gasten uit.

BIJ DE BUREN BLIJFT DUREN: VERTELKOFFERS

bottom of page