top of page

BIJ DE BUREN #7

4+

Bij de buren is het participatieproject van toneelgezelschap luxemburg. Elk jaar presenteren we binnen dit project twee nieuwe voorstellingen. In 2011 organiseerden we de zevende editie van Bij de buren. 

Twee duo's acteurs gingen op stap met een koffer vol prentenboeken. Zij vertelden en speelden een voorstelling in de huiskamers van onze buren in Antwerpen Noord en Borgerhout en bij gezinnen in Antwerpen Kiel en Hoboken. Tijdens de paasvakantie was iedereen welkom voor Bij de buren op de picknick op verschillende pleinen in Antwerpen. Met een groot boek op schoot ging het publiek mee op avontuur.

Tekst en prenten: Catharina Valckx - Tekstbewerking: Hanne Foblets (Sjep en Flipke), Brecht Vermeersch (Poten omhoog!) - Regie en dramaturgie: Arlette Van Overvelt - Spel: Célia Fechas en Filip Jordens (Sjep en Flipke), Leïla Boukhélif en Yemi Oduwale (Poten omhoog!) - Kostuums en attributen: Joke Van de Casteele - Foto: Dagmar Blommaert - Techniek Bij de buren op de picknick: Rik Suijs en Danny Muboti - Met dank aan Gottmer.

Bij de buren: i.s.m. buurtscholen, RataplanOC Nova en UiThuis Hoboken.
Bij de buren op de picknick: i.s.m. Europees Jeugdfilmfestival Vlaanderen, de jeugddienst van Borgerhout, CC De Kern/OC Nova, CC De Schelde, CC Ekeren, CC Deurne, CC Merksem, Permeke/Stad in Verandering.

Bij de buren werd in 2012 gerealiseerd met de steun van de Vlaamse overheid en het Stedenfonds 2008-2013.

SPEELDE

Foto's: Dagmar Blommaert

Bij de buren #7 (2012) speelde van 3 tot en met 7 maart 2012 lanceervoorstellingen in OC Nova en UiThuis Hoboken en van 9 tot en met 14 maart 2012 in Rataplan.

 

Van 17 tot en met 31 maart 2012 speelde Bij de buren thuis in 41 verschillende huiskamers in Antwerpen-Noord, Borgerhout, Antwerpen Kiel en Hoboken.

 

Tijdens de paasvakantie (april 2012) nodigden we iedereen uit op de Antwerpse pleintjes voor Bij de buren op de picknick

Net zoals andere jaren vertrokken we voor onze voorstellingen van twee leuke prentenboeken:

 

Sjep en Flipke
Sjep het paard heeft een fiets en verder niets. Op een dag ruilt hij zijn fiets voor het mooie huis van Waldo de beer. Als de familie Konijn bij Sjep langskomt, ruilt hij het huis voor iets anders. Voor iets heel bijzonders. Maar van al dat ruilen komt huilen - of niet? 

Poten omhoog!
De vader van Billy is een boef. Een gevaarlijke hamsterboef. Hij wil graag dat zijn zoon net zo gevaarlijk wordt. Billy moet van zijn vader oefenen, oefenen, oefenen. Op iedereen die hij tegenkomt. ‘Poten omhoog!’ roept hij met een boevenstem. Maar niet iedereen is onder de indruk...

BIJ DE BUREN BLIJFT DUREN: VERTELKOFFERS

bottom of page