top of page

BIJ DE BUREN #8

4+

oneelgezelschap luxemburg woont in een sociaal en cultureel diverse wijk. Om onze buren te laten kennismaken met theater, organiseerden we voor het achtste jaar op rij het participatieproject Bij de buren. We maakten ook voor deze editie twee nieuwe voorstellingen gebaseerd op een prentenboek.

Twee duo's acteurs gingen op stap met een koffer vol prentenboeken. Zij vertelden en speelden een voorstelling in de huiskamers van onze buren in Antwerpen Noord en Borgerhout en bij gezinnen in Antwerpen Kiel en Hoboken. Tijdens de paasvakantie was iedereen welkom voor Bij de buren op de picknick op verschillende pleinen in Antwerpen. Met een groot boek op schoot ging het publiek mee op avontuur.

Tekst en prenten: Lane Smith (Het is een boek), Mo Willems (Knuffelbunny) - Tekstbewerking: Yemi Oduwale (Het is een boek), Jozefien Van Beek (Knuffelbunny) - Regie: Arlette Van Overvelt - Spel: Fien Maris en Arbi el Ayachi (Het is een boek), Sachli Gholamalizad en Yemi Oduwale/Joep Conjaerts (Knuffelbunny) - Kostuums en attributen: Joke Van de Casteele - Foto: Tom Cornille - Techniek Bij de buren op de picknick: Rik Suijs en Danny Muboti - Met dank aan: Lemniscaat en Gottmer.

In samenwerking met RataplanOC Nova en UiThuis Hoboken, buurtscholen en organisaties die werken met kansengroepen. Bij de buren op de picknick ook in samenwerking met Europees Jeugdfilmfestival VlaanderenOC NovaCC MerksemCC DeurneUiThuis HobokenPermekeVC De Schelde, jeugddienst Borgerhout en Hoboken. Met steun van de Vlaamse overheid, Stad Antwerpen/Stedenfonds 2008-2013 en Provincie Antwerpen.

SPEELDE

Foto's: Tom Cornille 

Van 4 tot en met 15 maart 2013 speelden we schoolvoorstellingen in Rataplan, OC Nova en UiThuis Hoboken. We speelden er ook enkele familievoorstellingen voor verenigingen.

Daarna speelden we Bij de buren thuis in huiskamers (via de deelnemende buurtscholen en organisaties).

 

Tijdens de paasvakantie (van 3 tot en met 12 april 2013) was het Bij de buren op de picknick op verschillende pleinen in Antwerpen (Antwerpen Kiel, Borgerhout (2), Berendrecht, Antwerpen Noord, Merksem, Deurne en Hoboken).

Net zoals andere jaren vertrokken we voor onze voorstellingen van twee leuke prentenboeken:

 

Het is een boek
Aap zit rustig een boek te lezen.
Ezel begrijpt niet wat Aap aan het doen is.
'Kan je ermee sms’en? Scrol je zo naar beneden? Heb je een wachtwoord nodig?'
'Nee, het is een boek!' 

Knuffelbunny 
Trixie heeft een knuffelkonijn en hij heet Knuffelbunny.
In de hele wijde wereld is er maar één Knuffelbunny en die is van haar.
Of toch niet?... 

bottom of page