top of page

BIJ DE BUREN #9

4+

Toneelgezelschap luxemburg woont in een sociaal en cultureel diverse wijk. Om onze buren te laten kennismaken met theater, organiseren we voor het negende jaar op rij het participatieproject Bij de buren.

Met een koffer vol prentenboeken gaan twee duo's acteurs op stap in Antwerpen Noord en Borgerhout, Hoboken en Antwerpen Kiel. Tijdens de paasvakantie is iedereen welkom op Bij de buren op de picknick op verschillende pleinen in Antwerpen. Met een groot boek op schoot gaat het publiek mee op avontuur. 

Tekst en prenten: Pépé Smit (Fred) en Jan De Kinder (Rood) - Tekstbewerking: Hanne Torfs (Fred) en Lize Pede (Rood) - Regie en dramaturgie: Arlette Van Overvelt -Spel: Riet Muylaert & Arbi el Ayachi (Fred), Dorien De Clippel/Yinka Kuitenbrouwer (picknick) & Jeroen Op de Beeck (Rood) - Kostuums en attributen: Joke Van de Casteele - Liedje (Rood): Nunki/Hanne Torfs - Foto: Tom Cornille - Techniek Bij de buren op de picknick: Anne Straetmans en Danny Muboti - Met dank aan: De Harmonie en De Eenhoorn.

In samenwerking met Rataplan, CO Nova, CO Luchtbal. Bij de buren op de picknick ook in samenwerking met Het Jeugdfilmfestival, Antwerpse cultuur- en ontmoetingscentra en jeugddiensten, buurtscholen en organisaties die werken met kansengroepen. Met steun van de Vlaamse overheid, Stad Antwerpen, District Antwerpen en District Borgerhout.

SPEELDE

Foto's: Tom Cornille 

Van 10 tot en met 21 maart 2014 kwamen klasjes met ouders naar de lanceervoorstellingen in OC Nova, CC Luchtbal en Rataplan.

 

Tussen 22 maart en 5 april 2014 speelden we met Bij de buren thuis in Antwerpse huiskamers (via de deelnemende scholen en verenigingen).

 

Van 9 tot en met 18 april 2014 trokken we met Bij de buren op de picknick

naar 8 verschillende Antwerpse pleinen (Borgerhout (2), Antwerpen Kiel, Berendrecht, Hoboken, Deurne, Merksem, Antwerpen Noord).

Net zoals andere jaren vertrokken we voor onze voorstellingen van twee leuke prentenboeken:

 

Fred het (heel erg eigenwijze) hert
Fred het hert vraagt zich af waarom hij eigenlijk in een bos woont. En wat is het voor onzin dat hij geen schoenen draagt of handen heeft? Fred steekt niet onder stoelen of banken wat hij wil. Hij laat zich niet zomaar tekenen en een verhaal in sturen. Daar is hij veel te eigenwijs voor.

Rood, of waarom pesten niet grappig is
Tuur bloost. En wij lachen ermee. We wijzen en fluisteren en lachen. Paul doet er met zijn scherpe tong nog een schepje bovenop. Dit is niet meer grappig. Ik wil dat het nu stopt. Vertel ik het aan de juf? Maar wat zal Paul dan met mij doen? Hoe stop je met pesten?

bottom of page