top of page

BIJ DE BUREN IN GENT #5

4+

In het najaar van 2015 en het voorjaar van 2016 gaan we voor het vijfde jaar op rij met Bij de buren naar Gent. De sociaal-artistieke werking Bij’ De Vieze Gasten neemt zoals steeds de organisatie op zich en luxemburg het artistieke luik. We werken er ook samen met Brede School Gent, Larf! en Kopergietery.

De jonge acteurs trekken met hun voorstellingen naar huiskamers in de Brugse Poort, Sluizeken-Tolhuis-Ham en Rabot.

 

De voorstellingen voor seizoen 2015-2016 waren:

Rood. Of waarom pesten niet grappig is

Tuur bloost. En wij lachen ermee. We wijzen en fluisteren en lachen. Paul doet er met zijn scherpe tong nog een schepje bovenop. Dit is niet meer grappig. Ik wil dat het nu stopt. Vertel ik het aan de juf? Maar wat zal Paul dan met mij doen? Hoe stop je met pesten?

Sjep en Flipke

Sjep het paard heeft een fiets en verder niets. Op een dag ruilt hij zijn fiets voor het mooie huis van Waldo de beer. Als de familie Konijn bij Sjep langskomt, ruilt hij het huis voor iets anders. Voor iets heel bijzonders. Maar van al dat ruilen komt huilen - of niet? 
 

Tekst en prenten: Jan De Kinder (Rood), Catharina Valckx (Sjep), Tekstbewerking: Lize Pede (Rood), Hanne Foblets (Sjep), Regie en dramaturgie: Arlette Van Overvelt, Spel: Anjana Dierckx en Yuri Van der Hoeven (Rood), Linde Carijn en Seppe Decubber (Sjep). Kostuums en attributen: Joke Van de Casteele, Liedje (Rood): Nunki/Hanne Torfs

 

SPEELDE

In november-december 2015 speelden de voorstellingen in de wijk Rabot. In februari en maart 2016 in Tolhuis-Sluizeken-Ham en in De Brugse Poort.

bottom of page