top of page

BIJ DE BUREN IN GENT #6

4+

In het najaar van 2016 en het voorjaar van 2017 gaan we voor het zesde jaar op rij met Bij de buren naar Gent. De sociaal-artistieke werking Bij’ De Vieze Gasten neemt zoals steeds de organisatie op zich en luxemburg het artistieke luik. We werken er ook samen met Brede School Gent, Larf! en Kopergietery.

De jonge acteurs trekken met hun voorstellingen naar huiskamers in de Brugse Poort, Sluizeken-Tolhuis-Ham en Rabot.

 

 

De voorstellingen voor seizoen 2016-2017 zijn:
 

Er zit een beer op mijn stoel

Muis heeft één stoel. Een fijne stoel. Maar er is een probleem: op die stoel zit een beer. Een  grote beer, die niet van plan is weg te gaan. Wat Muis ook roept of doet, de beer blijft lekker zitten…

 

Schaap zoekt groen

Schaap is verhuisd naar een appartement in de stad en hij mist zijn groene wei. Hij gaat bij zijn nieuwe buren op zoek naar een beetje groen. Kunnen zij hem helpen?
 

Tekst: Ross Collins (Beer), Eef Rombaut (Schaap) - Prenten: Ross Collins (Beer), Emma Thyssen (Schaap) - Tekstbewerking: Tijmen Govaerts (Beer), Anna Carlier (Schaap) - Regie en dramaturgie: Arlette Van Overvelt - Spel: Seppe Decubber en Linde Carrijn (Beer), Brecht Vermeersch en Femke Platteau (Schaap) - Kostuums en attributen: Joke Van de Casteele

 

SPEELT

In november-december 2016 spelen de voorstellingen in de wijk Rabot. In februari en maart 2017 in Sluizeken-Tolhuis-Ham en in De Brugse Poort.

bottom of page