top of page

EN OOK... (2009-2010)

Op 30 augustus 2009 nam luxemburg opnieuw deel aan de Cultuurmarkt. Aan onze stand in HETPALEIS kon je de nieuwe seizoensbrochure ontdekken en het grote luxe-vossenbord spelen! Je kon er ook een voorstelling bijwonen van De Kindereter.

Je denkt dat het avontuur je goedgezind is maar wat blijkt? Je ontvoerder is een kindereter en geen stoere rover zoals je gehoopt had. Dag wilde avonturen en woest rovershol. Gekidnapt worden door een kindereter, hoeveel pech kan je hebben?

Tekst en prenten: Mathilde Stein & Mies van Hout - Tekstbewerking: Joep Conjaerts - Regie: Arlette Van Overvelt - Spel: Vanessa Broes & Filip Jordens - Kostuums en attributen: Joke Van de Casteele - Foto; Dagmar Blommaert

CULTUURMARKT 2009

Op zaterdag 19 en zondag 20 juni 2010 gooiden de culturele organisaties van KunstenNoord hun deuren open. Elk van hen had een interessant én gratis programma uitgewerkt en nodigde je uit om hun huis en werking te komen ontdekken. Je kon je op sleeptouw laten nemen door de gidsen van Antwerpen Averechts of je eigen route uitstippelen.

Toneelgezelschap luxemburg zette op zaterdag 19 juni haar deuren open en gaf met een bijzondere voorstelling/tentoonstelling een voorsmaakje van de najaarsproductie Fietsen (4+).

Bet fietst met een driewieler maar wil zo graag op een grote fiets rijden. Ze zoekt iemand die haar het fietsen wil leren. Maar wie het ook probeert, het loopt verkeerd af. Gelukkig is er nog haar oma. En oma Mona weet altijd raad. Fietsen, hoe doe je dat? Fietsen doe je ... zoals je zwemt, schaatst of leeft ... je moet het gewoon doen. 

Jan De Maeyer las en vertelde Fietsen aan de hand van de originele tekeningen van zijn vader, Gregie De Maeyer. Een klein verhaal over een grote stap ...

Tekst: Gregie De Maeyer - Regie: Arlette Van Overvelt - Spel: Jan De Maeyer - Techniek: Christophe Van Craenenbroeck - Met dank aan: Familie De Maeyer

OPENNOORD 2010

bottom of page