top of page

EN OOK... (2010-2011)

De Cultuurmarkt van 29 augustus 2010 betekende de aftrap van het nieuwe theaterseizoen. Aan de luxemburg-stand in de foyer van HETPALEIS kon je terecht voor de nieuwe seizoensbrochure, een bouwpakket voor je eigen luxemburg-huis! We gaven ook een  voorproefje van onze nieuwe najaarsproductie Fietsen (4+). Jan De Maeyer las en vertelde Fietsen aan de hand van de originele tekeningen van zijn vader, Gregie De Maeyer. Een klein verhaal over een grote stap.

Bet fietst met een driewieler maar wil zo graag op een grote fiets rijden. Ze zoekt iemand die haar het fietsen wil leren. Maar wie het ook probeert, het loopt verkeerd af. Gelukkig is er nog haar oma. En oma Mona weet altijd raad.
Fietsen, hoe doe je dat? Fietsen doe je ... zoals je zwemt, schaatst of leeft ... je moet het gewoon doen. 


Tekst en illustraties: Gregie De Maeyer - Regie: Arlette Van Overvelt - Spel: Jan De Maeyer - Techniek: Christophe Van Craenenbroeck - Met dank aan: Familie De Maeyer.

CULTUURMARKT 2010

Op zaterdag 28 en zondag 29 mei 2011 gooiden de culturele organisaties van KunstenNoord hun deuren open: Open NOORD. Elk van hen had een interessant én gratis programma uitgewerkt en nodigde publiek uit om hun huis en werking te komen ontdekken. Je kon je op sleeptouw laten nemen door de gidsen van Antwerpen Averechts of je eigen route uitstippelen.

Toneelgezelschap luxemburg zette op zaterdag 28 mei haar deuren open en speelde de voorstelling Keepvogel. Het diepste gat.

Keepvogel heeft zin om iets te ontdekken. Het liefst iets heel bijzonders. Hij graaft een gat. Eerst vindt hij niks. Maar hij graaft steeds verder. Hij graaft zo diep als hij kan en dan nog wat dieper. En nog wat.

Tekst en prenten: Wouter van Reek - Tekstbewerking: Leen Verheyen - Regie: Arlette Van Overvelt - Spel: Charlene Schmeltz en Geert Dehertefelt - Kostuums en attributen: Joke Van de Casteele. Deze voorstelling werd gecreëerd voor Bij de buren 2011.

OPENNOORD 2011

bottom of page