top of page

IK ZIE IK ZIE WAT JIJ NIET ZIET EN HET IS

6+

Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is... ja, wat is het? Wat zie ik?
Als je even wacht zal je het wel zien.
Of je ziet iets anders. En dat is ook goed.


Met deze voorstelling nodigt luxemburg je uit om te kijken. Heel goed te kijken. Naar beeldende kunst. En naar hoe beeldende kunst een verhaal vertelt. Kunstenares Meryem Bayram maakt een installatie met elastieken. En met, tussen en ín dat kunstwerk laat muzikante Hanne Torfs haar knotsgekke fantasie de vrije loop. Kom zelf kijken, zet je hoofdtelefoon op en ontdek een absurd universum van zingende elastieken.

Concept en regie: Arlette Van Overvelt - Installatie en performance: Meryem Bayram - Tekst, muziek en spel: Hanne Torfs - Geluidsontwerp: Hans De Prins - Technisch ontwerp: Jef De Brabander - Techniek: Rik Suijs/Hans De Prins - Foto: Stef Stessel - In samenwerking met: Lokaal 01, Rataplan en wp Zimmer. 

SPEELDE

foto's: Stef Stessel

video: Beeldstorm.be

Als makers willen we dat onze voorstellingen voor zich spreken. We willen het publiek laten zien, maar ook laten voelen en ervaren wat we te vertellen hebben. Daarom kiezen we in onze educatieve werking resoluut voor inspiratiemappen. Inspiratiemappen zijn mappen waarin we verschillende handvaten aanreiken aan de leerkrachten om zelf met thematieken uit de voorstelling aan de slag te gaan.

De inspiratiemap bij ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is werd samengesteld door Ilse Daems.

INSPIRATIEMAP

Deze voorstelling werd gemaakt op het lanceerplatform van luxemburg in 2013 en ging in première in Lokaal 01 op 22 februari 2013.

In februari 2015 stond de voorstelling in de exporuimte van CC Zwaneberg, Heist-op-den-Berg, in oktober 2015 in het atelier van Pieter Stockmans op de C-Mine site en in oktober 2015 in De Markten, Brussel. In december 2015 hernamen we de voorstelling in Lokaal 01, Antwerpen en in maart 2016 speelden we in het Kasteel van Schoten.

Ingrid Van Kogelenberg ontwikkelde in 2015 een aanvullende workshop bij onze voorstelling: 'Black Box vs White Cube' (met steun van Provincie Antwerpen). Scholen die met hun klas naar de voorstelling kwamen, konden hiervoor inschrijven.

WORKSHOP

PERS

bottom of page