KUN JE FLUITEN JOHANNA?

6+

Het dj-duo The Marvelous Magpies heeft zich gespecialiseerd in het oplichten van onschuldige oudjes in bejaardentehuizen en dienstencentra. Als dekmantel gebruiken ze hun show, waarin ze plaatjes draaien uit de tijd van toen. Alles verloopt volgens plan tot een oude vrouw roet in het eten gooit. The Marvelous Magpies vergeten langzaam waarvoor ze gekomen zijn en worden meegezogen in de herinneringen van de oude vrouw. Over Berra, meneer Nils én zijn vrouw Johanna… Over de kwajongensstreken van een oude man en een kleinkind dat leerde fluiten.

 

Voor een publiek van 6 tot 106 jaar brengt luxemburg in diensten- en woonzorgcentra een ontroerend verhaal over ouder worden, eenzaamheid en verlangen. Op scène: acteur-muzikant Joep Conjaerts, actrice Vanessa Broes en drievoudig wereldkampioen kunstfluiten Geert Chatrou!

(locatieproject in diensten- en woonzorgcentra)

Tekst: Joep Conjaerts naar Ulf Stark in opdracht van luxemburg - Muziek: Geert Chatrou en Joep Conjaerts - Spel: Vanessa Broes, Geert Chatrou en Joep Conjaerts - Regie en dramaturgie: Arlette Van Overvelt - Vorm: Marrigje Spoelstra en Saskia Louwaard - Make-up en haar: Carolien Wardenier

SPEELDE

Foto's: Stef Stessel

Video: Beeldstorm

Als makers willen we dat onze voorstellingen voor zich spreken. We willen het publiek laten zien, maar ook laten voelen en ervaren wat we te vertellen hebben. Daarom kiezen we in onze educatieve werking resoluut voor inspiratiemappen. Inspiratiemappen zijn mappen waarin we verschillende handvaten aanreiken aan de leerkrachten om zelf met thematieken uit de voorstelling aan de slag te gaan.

De inspiratiemap bij Kun je fluiten Johanna? werd samengesteld door Ilse Daems.

INSPIRATIEMAP

Deze voorstelling ging in première op 10 oktober 2014 in DC Santiago, Antwerpen Luchtbal. Datzelfde najaar volgde een lange tournee met school- en familievoorstellingen voorstellingen in dienstencentra en woonzorgcentra in Antwerpen, Geel, Wilrijk, Brecht, Borgerhout, Dilbeek, Berendrecht, Roeselare, Deurne, Merksem, Beveren en Willebroek. 

Najaar 2016 volgde een hernemingsreeks met school- en familievoorstellingen in Hoogstraten, Overpelt, Leuven en Antwerpen Linkeroever.

PERS

stefstessel-fluiten-11
stefstessel-fluiten-11

press to zoom
stefstessel-fluiten-45
stefstessel-fluiten-45

press to zoom
stefstessel-fluiten-63
stefstessel-fluiten-63

press to zoom
stefstessel-fluiten-11
stefstessel-fluiten-11

press to zoom
1/3