top of page

BIJ DE BUREN LEUVEN #2

4+

In december 2009 organiseerde Artforum voor de tweede keer samen met luxemburg Bij de buren in Leuven. luxemburg stond in voor de artistieke invulling van het project, Artforum voor de organisatie.

Bij de buren is het participatieproject van luxemburg, waarbij twee acteurs met een prentenboek op bezoek gaan bij kinderen uit kansengroepen. In Antwerpen vertellen, zingen en musiceren ze het verhaal voor een publiek van allochtone en kansarme kleuters. In Leuven richt het project zich op kinderen die permanent in een instelling verblijven.
 

De voorstellingen waren:

 

Schattig
Tijn is een klein pluizig konijn en iedereen vindt hem schattig. Hij besluit om zijn imago te veranderen: hij oefent in boos kijken, stoer lopen en koopt een coole zonnebril. Met een ring door zijn oor en een tattoo op zijn arm scheurt hij door het bos op zijn lawaaierige motor. Tijn is tevreden, tot hij Truuske ontmoet.

Gloria
Gloria wordt wakker. De zon schijnt niet. Weer niet. Gloria wil alleen zijn. Liever dan bij die rotkinderen. Met z’n zessen zijn ze. Hun woorden achtervolgen haar overal. Tot Gloria een oranje kat op een tak ziet. Een prentenboek zonder franjes over pesten, vluchten en een engel van een kat ...

Tekst: Lida Dijkstra (Schattig), Erika Cotteleer (Gloria) - Prenten: Marije Tolman (Schattig), Erika Cotteleer (Gloria) - Tekstbewerking: Riet Muylaert (Schattig), Lotte Mariën (Gloria) - Regie: Arlette Van Overvelt - Kostuums en attributen: Joke Van de Casteele - Foto: Gert Jochems

SPEELDE

Van 12 tot 25 december 2009 speelden er Bij de buren-voorstellingen in Leuvense huiskamers.

bottom of page