top of page

BIJ DE BUREN LEUVEN #3

4+

Voorjaar 2011 organiseerde Artforum voor de derde keer samen met luxemburg Bij de buren in Leuven. luxemburg stond in voor de artistieke invulling van het project, Artforum voor de organisatie.

Bij de buren is het participatieproject van luxemburg, waarbij twee acteurs met een prentenboek op bezoek gaan bij kinderen uit kansengroepen. In Antwerpen vertellen, zingen en musiceren ze het verhaal voor een publiek van allochtone en kansarme kleuters. In Leuven richt het project zich op kinderen die permanent in een instelling verblijven.
 

De voorstellingen waren:


Stuur die duif op tijd naar bed! 
Stuur die duif op tijd naar bed! Maar dat is niet zo makkelijk als het lijkt. Wat als je niet moe bent? Of zin hebt in een feestje? Of weet dat het maar 12 uur ‘s middags is (in China). Of je wilt nog wat vragen? Volg deze duif en val vooral niet in slaap! 

De Kindereter 
Je denkt dat het avontuur je goedgezind is maar wat blijkt? Je ontvoerder is een kindereter en geen stoere rover zoals je gehoopt had. Dag wilde avonturen en woest rovershol. Gekidnapt worden door een kindereter, hoeveel pech kan je hebben?

Tekst: Mo Willems (Duif), Mathilde Stein (Kindereter) - Prenten: Mo Willems (Duif), Mies van Hout (Kindereter) - Tekstbewerking: Riet Muylaert (Duif), Joep Conjaerts (Kindereter) - Regie: Arlette Van Overvelt - Kostuums en attributen: Joke Van de Casteele - Foto: Dagmar Blommaert

SPEELDE

Van 14 tot 31 maart 2011 speelden er Bij de buren-voorstellingen in Leuvense huiskamers.

bottom of page