top of page

MEVROUW JA & MENEER NEE

6+

Mevrouw Ja houdt van feestjes en bloemen en lekker eten en muziek.

Haar glas is altijd half vol.

Het glas van Meneer Nee is altijd half leeg.

Mevrouw Ja omarmt het leven.

Meneer Nee omarmt liever Mevrouw Ja.

 

Op een ochtend heeft Mevrouw Ja geen zin om uit bed te komen. Het is donker in haar hoofd. Kan Meneer Nee haar weer vrolijk maken?

 

Acteurs Filip Jordens en Célia Fechas spelen dit ontroerende verhaal, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Pieter Van Oudheusden en Inge Bogaerts. Jij volgt in een boek op je schoot en de prachtige prenten zijn het decor.

Foto's: Kristof Peerenboom

SPEELDE

Tekst: Pieter Van Oudheusden - Prenten: Inge Bogaerts - Tekstbewerking en regie: Arlette Van Overvelt - Spel: Célia Fechas en Filip Jordens - Muziek: Joep Conjaerts - Kostuums en attributen: Joke Van de Casteele - Foto: Kristof Peerenboom

De voorstelling Mevrouw Ja & Meneer Nee werd in 2012 gemaakt naar aanleiding van het feest voor 15 jaar luxemburg. Ze ging  in première op 15 september 2012 in Antwerpen. Voor de gelegenheid in een feestjasje en i.s.m. Foodlovers Companie dat haar 10de verjaardag vierde.

Seizoen 2013-2014 stond de voorstelling in Antwerpen, Leuven en Brugge en het seizoen erop in Mortsel en Antwerpen (deluxe-versie i.s.m. Foodlovers Companie in het kader van jeugdtheaterfestival Winterspelen). Seizoen 2015-2016 speelden we nog in Antwerpen (Cultuurmarkt) en Sint-Joost-Ten-Node.

bottom of page