top of page

DE 11 MINUTEN VAN MEVROUW OLSEN

Heeft een tafel voor- of achterpoten?
Als de tijd tikt, wie tikt hem dan terug?
Kan een kopje koffie kopje onder gaan?
Oei! En de handdoeken zijn ook niet tevreden.


De 11 minuten van mevrouw Olsen neemt een loopje met de tijd en de dingen.
In een intieme opstelling vertellen beeld en geluid het verhaal in deze woordeloze voorstelling. Een prikkelende en grappige ode aan het detail en de verrassing.

Concept en vorm: Katrijn Baeten en Saskia Louwaard - Spel: Kate Olsen - Spelregie: Arlette Van Overvelt - Geluidsontwerp: Bas De Caluwé - Techniek: Bert Van Dijck/Anne Straetmans - Foto: Anoek Luyten - In samenwerking met Rataplan.

5+

SPEELDE

video: Beeldstorm.be

Als makers willen we dat onze voorstellingen voor zich spreken. We willen het publiek laten zien, maar ook laten voelen en ervaren wat we te vertellen hebben. Daarom kiezen we in onze educatieve werking resoluut voor inspiratiemappen. Inspiratiemappen zijn mappen waarin we verschillende handvaten aanreiken aan de leerkrachten om zelf met thematieken uit de voorstelling aan de slag te gaan.

De inspiratiemap bij De 11 minuten van mevrouw Olsen werd samengesteld door Melanie De Munck.

INSPIRATIEMAP

Deze voorstelling werd gemaakt op het lanceerplatform van luxemburg in 2012. Ze ging in première op 20 oktober 2012 in Rataplan, Borgerhout. 

 

In maart 2013 speelde luxemburg de voorstelling op het Tweetakt-festival (NL) en in november 2013 volgde een speelreeks in CC Luchtbal.

In seizoen 2014-2015 volgde een tournee langs Genk, Kortrijk, Turnhout, Sint-Gillis-Waas en Leuven en in februari 2015 in Heusden-Zolder en Borgerhout.

De hernemingstournee bracht ons in 2016 naar Aarschot (Grote Boze Wolf Festival), Bree, Kruishoutem, Geel, Roeselare en Dilbeek.

foto: Anoek Luyten

bottom of page