top of page

DE SJEIK IS RIJK

8+

“Het schijnt de vloek van deze tijd te zijn, die hang naar meer en meer. Hebzucht. Hebben, happen, gappen. Typisch westers naar het schijnt. Maar hebzucht ken ik niet, ik sta daar boven. Want ik hoef helemaal niks te hebben, ik ben zo rijk als de woestijn diep is.” (Sjeik)

 

Een steenrijke sjeik haalt een Nederlandse schaatser naar het Midden-Oosten. De sjeik hoopt met deze sportman veel gouden medailles te winnen. En de schaatser? Die ruikt geld. Veel geld... Hij krijgt bovendien een forse beloning om de dochter van de sjeik thuis te houden - een felle jongedame die snakt naar vrijheid en droomt van het Westen. Blijft geld het enige wat telt?

Deze voorstelling was een unieke samenwerking van luxemburg met sociaal-artistieke werkplaats Tutti Fratelli.


Tekst: Kamiel Vanhole in opdracht van Theater Artemis - Regie: Arlette Van Overvelt - Spel: Peggy Beaujean, Filip Jordens en Marlijn Spee - Muziek: Jon Birdsong - Vorm en licht: Hugo Moens - Kostuums: Joke Van de Casteele - Productie: Astrid De Graef - Met dank aan: Peter Anthonissen, Arbi el Ayachi en Toneelhuis - Samen met: Tutti Fratelli

Video: Beeldstorm.be

Foto's: Stef Stessel

SPEELDE

Deze voorstelling ging in première op 11 oktober 2013. Daarna volgde een tournee met school- en familievoorstellingen in Vlaamse cultuurcentra (oktober en november 2013).

INSPIRATIEMAP

Als makers willen we dat onze voorstellingen voor zich spreken. We willen het publiek laten zien, maar ook laten voelen en ervaren wat we te vertellen hebben. Daarom kiezen we in onze educatieve werking resoluut voor inspiratiemappen. Inspiratiemappen zijn mappen waarin we verschillende handvaten aanreiken aan de leerkrachten om zelf met thematieken uit de voorstelling aan de slag te gaan.

De inspiratiemap bij De sjeik is rijk werd samengesteld door Marie Roofthooft.

GESPREK MET REGISSEUR EN SPELERS

Lees hier wat regisseur Arlette Van Overvelt en spelers Filip Jordens, Peggy Beaujean en Marlijn Spee over de voorstelling vertellen!

bottom of page