top of page

WIND IN DE WILGEN

8+

Mol ontdekt de wereld boven zijn hol. Hij ontmoet Rat die aan de rivier woont, Das die niet vaak buiten komt en Pad die probeert de horizon in te halen. Op het ritme van de seizoenen brengt luxemburg een ode aan niksdoen, naïeve verwondering en echte vriendschap. Patrick Vervueren en Arne Leurentop spelen. Ze vertellen over trekvogels en winterslapers, reizigers en thuisblijvers. Over racen of dobberen, ergens of nergens naartoe.

Mol: En dit is dus... een... rivier?
Rat: Dé rivier!, verbeterde Rat.
Mol: En jij woont dus aan... dé... rivier?
Rat: Eraan. Erin. Ermee. Erop. Er is niets, mijn beste vriend, dat kan tippen aan dé rivier. De rivier is mijn thuis en ik verlang geen andere. Wat hij niet heeft is niet de moeite waard om te hebben. Wat hij niet weet is niet de moeite waard om te weten.
Mol: Is het soms niet saai? Jij alleen met de rivier?
Rat: Saai? Kijk. Ik ga niet kwaad worden. Je bent niet van hier. En je hebt er duidelijk geen verstand van. Ik ben niet alleen met de rivier. Ik heb uiteraard vrienden. Das. Vriend van mij. Zo heet hij, Das. Oud. Gestreepte kop. En ja, oké, hij komt bijna nooit buiten. Hij houdt niet van gezelschap. Hij blijft binnen om te studeren. Pad. Nog een vriend van mij. Zo heet hij, Pad. Oké, hij is nooit thuis. Hij heeft geen huis. Hij woont nergens. En overal. Hij is altijd onderweg. Hij probeert de horizon in te halen.
Mol: De horizon? Wat is dat?
Rat: Dat is die lijn daar, in de verte.
Mol: Wow!

Video: Beeldstorm.be

Foto's: Sigrid Spinnox (2015)

SPEELDE

Tekst: Patrick Vervueren naar Kenneth Grahame in opdracht van luxemburg; Muziek: Arne Leurentop; Regie: Arlette Van Overvelt; Spel: Arne Leurentop en Patrick Vervueren; Vorm: Sibren Hanssens; Kostuums: Joke Van de Casteele; Techniek: Hans De Prins; Foto: Stef Stessel. In samenwerking met CC De Kern en met dank aan Provincie Antwerpen.

Wind in de wilgen ging in première op 17 februari 2012 in CC De Kern, Wilrijk. Er volgde een tournee langs Kortrijk, Roeselare, Waregem, Lommel, Borgerhout, Aalst, Turnhout, Herentals, Hasselt, Heusden-Zolder en Willebroek. 

In juli 2012 speelden we de voorstelling tijdens de Gentse Feesten bij Bij' De Vieze Gasten.

 

Voorjaar 2014 bracht een hernemingstournee ons in Bonheiden, Waregem, Antwerpen, Avelgem, Beveren en Borgerhout.

 

Voor Zomer van Antwerpen 2015 speelden we Wind in de wilgen op locatie in een school aan het Rivierenhof, Deurne. Aan de rand van de stad en omgeven door de natuur...

 

INSPIRATIEMAP

Als makers willen we dat onze voorstellingen voor zich spreken. We willen het publiek laten zien, maar ook laten voelen en ervaren wat we te vertellen hebben. Daarom kiezen we in onze educatieve werking resoluut voor inspiratiemappen. Inspiratiemappen zijn mappen waarin we verschillende handvaten aanreiken aan de leerkrachten om zelf met thematieken uit de voorstelling aan de slag te gaan.

De inspiratiemap bij Wind in de wilgen werd samengesteld door Ruth Vanreusel.

PERS

Tekeningen van groep Groen in school De Merode.

KLIK HIER voor de tekeningen van de GLOC-school in Sint-Katelijne-Waver.

Foto's: Stef Stessel (2012)

bottom of page