top of page

SJEP EN FLIPKE

4+

Sjep het paard heeft een fiets en verder niets.

Op een dag ruilt hij zijn fiets voor het mooie huis van Waldo de beer.

Als de familie Konijn bij Sjep langskomt, ruilt hij het huis voor iets anders.

Voor iets heel bijzonders.

Maar van al dat ruilen komt huilen - of niet?

Tekst en prenten: Catharina Valckx  - Tekstbewerking: Hanne Foblets - Regie en dramaturgie: Arlette Van Overvelt - Spel: Célia Fechas & Filip Jordens/Joep Conjaerts - Kostuums en attributen: Joke Van de Casteele - Foto: Dagmar Blommaert

Foto's: Dagmar Blommaert

SPEELDE

Deze voorstelling werd gemaakt voor Bij de buren #7 (seizoen 2011-2012).

 

Na de speelreeks van het project speelden we de voorstelling tijdens de woensdagen van KunstenNoord. KunstenNoord is een netwerk van verschillende culturele organisaties in Antwerpen Noord. In 2012 verzorgden de partners om beurten een programma in Café Kiebooms. Telkens op de laatste woensdag van de maand.

In april was het de beurt aan luxemburg. We nodigden alle kinderen vanaf 4 jaar uit voor een theatervoorstelling én een ruilbeurs. Een wat? Een ruilbeurs! Na de voorstelling konden de kinderen hun ticket ruilen voor iets anders. Sommigen brachten zelf ook iets mee om te ruilen (een stuk speelgoed, een boekje). Er werd veel heen en weer geruild: een lolly voor een stempel, een stempel voor een affiche, een affiche voor een sticker en ... de sticker dan toch maar weer voor die lolly.

 

Voorjaar 2013 speelde Sjep en Flipke in een huiskamer in Laken in het kader van Salon Cultuur Roodhuis (org. GC Nekkersdal). 

Sjep en Flipke in Café Kiebooms

bottom of page