top of page

VERZETEN

12+

Wij slapen nooit, of toch ni echt, wij blijven altijd wakker, of toch ongeveer. Als ge slaapt dan droomt ge, en dromen zijn bedrog. Met dromen gaat ge er echt ni komen, of toch ni ver. De wereld heeft ons nodig. Dus de redding is nabij. Wie niet met ons is, is tegen ons en wie tegen ons is, dat zijn er veel. We need you. To make the things better. Join the actionmen! Join the masterplan! Mail ons. Nu!!
Jo en Manoe

Jo en Manoe @ hotmail.com
P.S. Liefst één blonde en één rosse koorddanseres.

Twee clowns in een circus. Het is avond. Ze hebben één nacht de tijd om een ultieme act van verzet te verzinnen. Ze voelen zich boos, verdrietig en wraaklustig tegelijkertijd. Zo kan het niet langer: zij zullen de wereld verbeteren! Hun enige lichtpuntje is de mooie Juanita, de koorddanseres. Maar zij zit ongrijpbaar hoog boven hen. De zon komt al bijna op. Tijd voor het Masterplan: geen woorden maar daden! Maar wat is precies de ultieme daad van verzet? Boem! Of blabla?

Concept, tekst & spel: Jo Jochems, Manoe Frateur - Coaching: Arlette Van Overvelt - Dramaturgie: Bart Danckaert - Techniek: Luc De Vreese, Jonas Dhoe - In samenwerking met Rataplan- Foto: Stef Stessel

SPEELDE

foto's: Stef Stessel

in opdracht van luxemburg stelde Eric Van der Straeten een map met lessuggesties samen bij de voorstelling Verzeten.

LESBRIEF

Verzeten werd in 2006 gemaakt als eerste voorstelling op het lanceerplatform van luxemburg. De voorstelling werd geselecteerd als Vuurvlieg 2005-2006 en maakte een kleine tournee. Door de goede ontvangst kregen de clowns van Verzeten in het voorjaar van 2008 een volwaardige speelreeks.

PERS

De jeugdprogrammatoren van de Vlaamse cultuur- en gemeenschapscentra nomineerden tien belangwekkende jeugdtheaterproducties, waaruit er drie gekozen werden door een jury jeugdtheater op het Theaterfestival. Onze productie Verzeten werd geselecteerd als Vuurvlieg.

De Jury Jeugdtheater, Vuurvlieg over Verzeten:
"Verzeten is een dialoog tussen Jo en Manoe. Twee mannen. Twee jongens nog, of toch net niet meer. Twee outsiders, een tikkeltje wereldvreemd. Of toch aan de zijlijn. Beter: op de zijlijn. En vergeten we niet dat op de lijn altijd binnen is! Twee clowns ook uit het circus. Ooit succesvol, in de tijd dat de mensen nog voor de clowns naar het circus gingen, maar die tijden zijn wat voorbij. Jammer, maar net dit ongemak geeft hen de vrijheid rond te kijken, na te denken en te praten. Veel te praten. Soms ook faits-divers, soms over Het Leven. Zoals het hoort, altijd met de glimlach, daaronder soms met de grimlach."

VUURVLIEG 2005-2006

bottom of page